Kokoelmakartta
Kokoelmakartta on TAKO-verkoston ylläpitämä palvelu, jonka avulla museot jakavat tietoja omista osakokoelmistaan. Palvelussa museot voivat esitellä esimerkiksi sellaisia kokoelmia, joita ei vielä voi selata verkossa Finna-palvelussa tai joita ei ole vielä luetteloitu tietokantoihin. Palvelu toimii myös yksittäisen museon työvälineenä oman kokoelman sisällön ja painopisteiden hahmottamisessa sekä esittelyssä.
Löydät Kokoelmakartan tältä sivulta
Kokoelmakartan avulla voit tarkastella museoiden kokoelmia ja osakokoelmia erilaisten visualisointien avulla. Kokoelmakartasta löydät myös kokoelmien sisältötietoja, kokoelmiin liittyviä sijaintipaikkakuntia, kokoelmien objektimääriä ja kokoelmiin liittyviä asiasanoja. Mikäli tarkasteltavan kokoelman objekteja on digitoitu Finna-palveluun, löydät kokoelmatietojen yhteydestä Finnaan johtavan linkin, jonka kautta pääset tutkimaan kokoelmaan sisältyvien objektien tietoja.
Museot vievät Kokoelmakarttaan itse tietoja omista kokoelmistaan, joten palvelun tietosisältö karttuu vähitellen. Kokoelmakartassa ei julkaista tietoja yksittäisistä esineitä, valokuvista tai muusta aineistosta, vaan suuremmista kokonaisuuksista ja osakokoelmista.
Tarkemmat ohjeet palvelun ja visualisointien käyttöön löytyvät Kokoelmakartan etusivulta Ohje-painikkeen takaa.
Helmikuussa 2020 julkaistun Kokoelmakartta-palvelun on toteuttanut Vividin Oy yhteistyössä TAKOn ja Museoviraston kanssa. Hanketta on tukenut opetus- ja kulttuuriministeriö. Palvelun pohjana on käytetty aiemmin julkaistua TAKO-verkoston tallennustyönjaon visualisointityökalua.
Yhteystiedot
- Palvelun toimintaan ja tietojen täyttöön liittyvät kysymykset: tako@kansallismuseo.fi
- Lomakkeen täyttämiseen tarvittava salasana: tako@kansallismuseo.fi
- Visualisointiin liittyvät tekniset kysymykset: roope@vividin.fi
- Museoiden kokoelmia koskevat kysymykset: ota yhteyttä kokoelman omistavaan museoon