Pooli 2
Yksilö, yhteisö ja julkinen elämä
Pooli 2 tallentaa laajasti yksilöä, yhteisöä ja julkista elämää. Näkökulmana on kulttuurin ja yhteiskunnan muutoksen ja säilymisen jännite. Poolissa on mukana hyvin erilaisia museoita alueellisista vastuumuseoista paikallismuseoihin ja erikoismuseoihin.
Pooli kokoontuu 2–4 kertaa vuodessa. Kokoontumisten yhteydessä käytävät keskustelut kokoelmatyön ajankohtaisista kysymyksistä ovat erittäin vilkkaita ja antoisia. Keskusteluista saa vertaistukea ja uusia ideoita omaan työhön.
Poolin piirissä on tehty vuosien varrella useita erilaisia nykydokumentointihankkeita. Vaikka käsittelemme isoja teemoja kuten esimerkiksi sote-sektorin muutosta ja kestävää kehitystä, löytää jokainen museo itselleen sopivan näkökulman. Yhdessä tekemällä olemme voineet tarttua isoihinkin kokonaisuuksiin, kun maantieteellisesti museoita on mukana etelästä pohjoiseen ja idästä länteen. Museot voivat osallistua poolin 2 hankkeisiin oman mielenkiintonsa ja resurssiensa mukaan.
Kaikki ovat tervetulleita mukaan tutustumaan kakkospooliin ja ideoimaan sen tulevaa toimintaa!
- Marita
puheenjohtaja Marita Viinamäki
marita.viinamaki@tyovaenmuseo.fi
Työväenmuseo Werstas
Museot
- Hangon museo
- Helinä Rautavaaran museo
- Helsingin kaupunginmuseo
- Helsingin yliopistomuseo
- Keski-Suomen museo / Keski-Suomen sairaanhoitopiirin sairaalamuseo
- Lapuan kaupungin museot/ Lapuanliikkeen museo
- Museoviraston kuvakokoelmat
- Pohjois-Karjalan museo
- Poliisimuseo
- Saamelaismuseo Siida
- Tornionlaakson museo
- Työväenmuseo Werstas
Hankkeet
- Sote-sektori, musta aukko museoissa (2017-2019). Tallennustyöjaon innoittamana, päätimme dokumentoida sote-sektoria, jota ei virallisesti yksikään museo dokumentoi.
- Kieli- ja kulttuuritietoisuus kouluissa ja päiväkodeissa (2014-2015). Tässä hankkeessa käsiteltiin monikielisyyttä ja monikulttuurisuutta kunnallisissa palveluissa.
- Erilaisia Suomi-kuvia (2011-2012). Museot dokumentoivat eri vähemmistöjen ja ulkomaalaistaustaisten näkemyksiä Suomesta.