Materiaalit


Tälle sivulle on koottu erilaisia tallennus- ja kokoelmatyössä hyödynnettäviä materiaaleja.


Verkkonäyttelyt ja -aineistot


Museot mobiiliviestintää ja matkailua tallentamassa


TAKO pooli 5 museot toteuttivat yhteistyössä vuoden 2014 aikana nykydokumentointihankkeen, jonka tarkoitus oli kirkastaa tallennus- ja kokoelmapoliittisia tavoitteita erityisesti digitaaliseen viestintäkulttuurin tallennuksen kysymyksissä. Tavoitteeseen pääsemiseksi käytiin vuoropuhelua ja tehtiin yhteistyötä museoiden, teknologian kehittäjien ja kuluttajien, sekä tutkimusverkostojen kanssa. Yhteistyötahoja haettiin jokaisen poolimuseon suunnittelemien yksittäisten nykydokumentointihankkeiden avulla. Nykydokumentointia tehtiin eri puolilla Suomea 10 museon toimesta.

Se ei ole enää pelkkä puhelin - kohtaamisia mobiiliteknologian tuotannon ja käyttökulttuurin äärelläVarustautuneena luontoon

Miten tekniikan kehitys ja yhteiskunnalliset muutokset ovat vaikuttaneet suomalaisten luontosuhteeseen? Varustautuneena luontoon -verkkonäyttely kertoo tästä maataloudessa, metsätyössä, metsästyksessä, kalastuksessa, marjastuksessa ja sienestyksessä, kesäasumisessa sekä vapaa-ajan harrastuksissa tapahtuneiden muutosten kautta.Suomalainen talvipäivä

Yksitoista museota eri puolilta Suomea yhdistivät voimansa selvittääkseen miten ihmiset elävät arkeaan tässä ajassa. Valikoitui yksitoista perhettä ja yksi päivä: keskiviikko 2. helmikuuta 2011. Tuona sinänsä tuiki tavallisena päivänä tutkijat jalkautuivat perheiden elämään. Kuljettiin mukana aamuvarhaisesta iltamyöhään. Valokuvattiin, videoitiin ja havainnoitiin, kyseltiin ajatuksia arjesta. Yhdessä perheiden kanssa valittiin museoiden kokoelmiin myös arkisia esineitä kertomaan elämästä Suomessa talvella 2011.

Yksitoista tarinaa eräästä talvipäivästä vuonna 2011Liisuja, skedejä & gootti-chickejä - nuorisokulttuurin ilmiöitä

Vuonna 2011 pooli 7 (trendit, vaikuttajat ja käännekohdat) kohdisti nykydokumentointinsa nuorisokulttuurin ilmiöihin. Voit tutustua dokumentoinnin satoon verkkonäyttelyn kautta.